Food of Love

FOOD OF LOVE

-om känslornas tidlöshet och kärlekens olika väsen

Föreställningen bygger på sånger av den brittiske barockkompositören Henry Purcell. Sångerna har fått nya, personliga tolkningar och vävts samman till en helhet. Musiken, tillsammans med historisk kostym, poetiska texter och koreografi, formar en nyskapande, gränsöverskridande föreställning som berör på djupet.


sång/fiol/idé/produktion: Ida Lod

Kontrabas/arr: David Werthén

Regi/koreografi: Bronja Novak-Lindblad

Kostym: Anna Sefve

Ljus: My Persson

Peruk och mask: Kim Engdahl

Foto/film: Per-Anders Karlsson

Med projektstöd från Göteborgs stad


Food of Love har spelats på mindre teatrar, slott- och herrgårdar samt utomhus. Föreställningen är 55 min och går lätt att anpassa till olika sorters rum.

”Ida Lod använde och tolkade Purcells musik med respektlös respektfullhet. Ämnet var kärlekens alla väsen och skiften; hela skalan från euforisk nyförälskelse till kärlekssorgens förtvivlan.(---) Ida Lod gjorde en mycket fin sak när hon valde att gestalta de stor känslorna på ett sätt som gör då till nu och nu till då. Att använda gammal musik och poesi på ett sätt som gör den till en angelägenhet även med vår tids förtecken är ett effektivt sätt att hålla kultur levande.(---) Ida Lod är en fantastisk artist. Vilken musikalitet, vilken närvaro och vilken utstrålning! Hon hade kontakt med var och en i publiken direkt från den effektfulla entrén och när hon väl kopplat greppet var vi fast i hennes musikaliska och dramatiska kraftfält … hon sjunger liv och mening i de gamla kärleksorden. Sådant klarar bara de bästa. (---)Det finns många sätt att blåsa liv i gammal musik och få en att komma nära gamla formuleringar. Food of Love gjorde det på ett kreativt, inkännande musikaliskt och engagerande sätt.”

Bo Borg, Nya Lidköping-tidningen