Undervisning


Som frilansande pedagog i verksamheten Creative Voice erbjuder Ida Lod kurser, workshops och individuella sessioner. Hon arbetar mot privatpersoner, företag, instutitioner och organisationer. Ida har lång erfarenhet av att möta människor i olika åldrar, med olika bakgrunder och behov.


Hösten 2021 arrangeras kurser på Tegelscenen i Hökarängen, se nedan. Du är också varmt välkommen att höra av dig om du är intresserad av en individuell session eller har en egen grupp som du vill arbeta med. Läs mer om Idas arbete här och välkommen att titta på Idas Tedx-talk här.

_____________________________________________________________________________________________


AKTUELLA KURSER I STOCKHOLM HÖSTEN 2021:


Kurserna vänder sig till dig som längtar efter att utveckla en djupare kontakt med din egen röst och ditt eget kreativa uttryck. Vi arbetar växelvis med stärkande röst- och sångövningar, andning, kroppsmedvetenhet, rörelse, improvisation och reflektion. Intentionen är att komma ifrån dömande tankar om rätt och fel och istället komma i direkt kontakt med en nyfikenhet och ett personligt, kreativt flöde genom rösten. 


Max 8 deltagare 

Anmälan/frågor: mail@idalod.com 

Adress: Tegelscenen, Söndagsvägen 9, Hökarängen

__________________________________________________________________________________________________


1) Kvällskurs september/oktober

Torsdagar kl 18.15 - 20.45

Max 8 deltagare

Datum:

23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10

Pris:

Sliding scale 1 850 kr - 2 500 kr

(beroende på ekonomisk situation)2) Kvällskurs för kvinnor i november/december

Torsdagar 18.15 - 20.45

Max 8 deltagare

Datum:

11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12

Pris:

Sliding scale 1 850 kr - 2 500 kr

(beroende på ekonomisk situation)3) Skräddarsy kurs eller workshop

Är ni två eller flera som har en egen grupp?

Kontakta mig så hittar vi ett upplägg som passar er.

Pris: Enligt överenskommelse4) Individuell session

Kontakta mig för frågor och tidsbokning.

Pris: 800 kr för 60 minuter (exkl. moms med eget företag)

Paket: 5 gånger à 60 minuter för 3500 kr (exkl. moms med eget företag)


Anmälan / frågor: mail@idalod.com eller 0704-175115

_________________________________________________________________________________________________


Exempel på anställningar/uppdragsgivare:

Svenska institutet, Göteborgs universitet, Chalmers, Tillt (Skådebanan), Göteborgs stad, El Sistema Stockholm, Göteborgs Stadsbibliotek, Kulturskolan Västra Göteborg,  Partille gymnasieskola / gymnasie- särskola, Ljungskile folkhögskola, Sensus studieförbund, Stage Voice, Chalmus körläger, Munka Ljungby Folkhögskola, Uppsala universitet, privat personer...


Röster från tidigare deltagare:


” Under kursen fick jag fick hjälp att lyssna på min egen, inre röst och bejaka den. Ida har en begåvning att lyssna in, som är så välgörande. Hon har också en tydlighet, en gränsdragning som hjälper mig som deltagare att vila och känna mig hållen. Deltagarnas inre rum blev tydliga och vi möttes där.”

Kursdeltagare


“Ida has been a fantastic contributor to our international executive management leadership programs. With a high level of integrity, passion for her work and compassion for the participants  she gently guides the participants out of their comfort zone and broadens their perspectives. Using thought provoking and challenging exercises she filters out the noise, instills stillness and manages to get you to focus on what truly matters.”

Ruben Brunsveld, Sr. Advisor at Enact Sustainable Strategies


”Det är svårt att sätta ord på vilken enorm betydelse Ida Lod har haft för mig i mitt konstnärliga arbete. Tack vare hennes starka engagemang, skicklighet och värme lyckades jag spränga många av mina barriärer och beträda mark jag inte trott var ämnad för mig. Tack vare vårt arbete tillsammans har jag idag en mycket större förmåga att skapa och gestalta utifrån rösten och den fysiska kroppen som utgångsläge. Att bibehålla lugnet i en kaotisk, utmanande och kreativ process är också något av det viktigaste jag fått med mig från att ha haft förmånen att arbeta med Ida Lod.”

Isabela Duerte Nilsson, skådespelare


"Ida Lod har med sin närvaro, glädje och unika förmåga att kombinera flera områden hjälpt våra studenter att bredda sig och förstå även vikten av relationer, kontakt och kommunikation. Detta är centralt för att vi skall kunna göra dem till morgondagens kreativa och mänskliga ingenjörer och nydanare!"

Robert Feldt, Professor of Software Engineering, Chalmers and Blekinge Institute of Technology

 

"Idas närvaro och professionalitet har hjälpt mig att finna min egen röst på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Detta har gjort mig tryggare, lugnare och mer lekfull både i mitt förhållningssätt till sång och i användandet av min röst i andra sammanhang".

Lars Eliasson 30 år, personalvetare


"Hos Ida har jag funnit en plats och ett rum där jag har fått upptäcka och uttrycka mig själv på ett nytt sätt. Tillsammans har vi skapat en inspirerande och fullkomligt trygg miljö. Stunderna däri har jordat mig och fått mig att växa, dels i mitt eget skapande och dels som människa. Jag har funnit en styrka och en tilltro inuti mig själv, som jag tidigare har anat men aldrig riktigt kunnat greppa."

Tora Mollskoga

 

"Att gå Idas kurser är något av det viktigaste jag gjort i hela mitt liv. Kurserna har fått mig att återupptäcka min egen kreativitet, den som jag under så många år trodde jag hade förlorat."  

Maja

 

"Ida vägleder gruppen på ett proffsigt sätt och får verkligen fram människors kreativa förmåga. Genom utbildningen fick jag lära mig om att bli närvarande i nuet och våga släppa taget. Detta har gett mig bättre självkänsla. En helt fantastisk utbildning som jag varmt kan rekommendera."

Iréne Netteus, 40, marknadsförare

 

"Arbetet med Ida har förändrat hur jag känner mig i min kropp, och i min röst. Detta har öppnat fönster till att jag kan vara mer än vad jag trodde att jag kunde vara, till en större bredd i dessa uttryck. Jag har också fått utttrycka lekfullhet och fått öva på att vara i stunden. Det i sin tur har gjort att jag kan möta andra människor på ett annat sätt. Förut var jag mer i "mitt eget huvud". Nu är jag mer i mötet." 

Kvinna 36, leg psykolog

 

"Övningarna och mötena var mycket givande för mig. De gav en bättre insikt till vilka utmaningar jag har när jag talar inför en grupp och hur jag kan hantera dessa utmaningar. Det främsta jag tar med mig från kursen är förnyad kunskap om mig själv som inte bara kommer hjälpa mig att bli en bättre talare, men förhoppningsvis en också en bättre person."

Emil Alégroth, Doktorand vid Chalmers Tekniska Högskola


”Att släppa ut sin egen röst ger så mycket kraft och glädje- oavsett hur det låter enligt traditionella värden. Ida är en superfin lärare. Ödmjuk, varm, inkännande och möter alla där de är.”

Kursdeltagare


”Jag fick tänja på mina egna uppsatta gränser och utvecklas inte bara i relation till sången utan även till mig själv. Ett helt annat lugn har infunnit sig. ”

Kursdeltagare